Ρώσος διπλωμάτης: Σε εξέλιξη πλήρης πόλεμος στον κυβερνοχώρο – Ο κόσμος θα έχει άλλη μορφή στο τέλος του πολέμου

Πλήρης κλίμακας στρατιωτικές δραστηριότητες εκτυλίσσονται στον κυβερνοχώρο, δήλωσε ο Ειδικός Προεδρικός Αντιπρόσωπος για τη Διεθνή Συνεργασία στον Κυβερνοασφάλεια και Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Ασφάλειας του Υπουργείου Εξωτερικών Andrey Krutskikh στο 9ο Πανρωσικό συνέδριο πολιτικών επιστημόνων που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο MGIMO την Πέμπτη.

«Ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτυλίσσεται πολύ εντατικά. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά μπορεί να προσπαθήσουμε να πούμε ότι όλα αυτά είναι συγκαλυμμένα και ότι δεν είναι αυτός ο πόλεμος, στην πραγματικότητα, οι στρατιωτικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο είναι σε πλήρη εξέλιξη», είπε ο διπλωμάτης.

Μια αλλαγή στην ευθυγράμμιση των δυνάμεων στη διεθνή σκηνή ως αποτέλεσμα αυτού του πολέμου είναι ένα βασικό ζήτημα σήμερα, είπε ο Krutskikh. «Τα μέσα ενημέρωσης λένε σωστά ότι πρόκειται για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να υπολογίσουμε τη ζημιά και να καθορίσουμε ποιος θα τη χάσει στο τέλος και ποια μορφή θα αποκτήσει τελικά ο κόσμος ως αποτέλεσμα αυτού του πολέμου», επεσήμανε ο Ρώσος διπλωμάτης. έξω.

Όπως τόνισε ο ειδικός εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την κυβερνοασφάλεια προχωρούν με μεγάλη δυσκολία.

«Δυστυχώς, οι συνομιλίες για την κυβερνοασφάλεια με τις ΗΠΑ προχωρούν με μεγάλη δυσκολία. Σήμερα, θα προσπαθήσω να πω λίγα λόγια για το πώς προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους Αμερικανούς εντός του ΟΗΕ προκειμένου να εξομαλυνθούν με κάποιο τρόπο τις πιθανές συνέπειες όλων αυτών», εξήγησε ο Ρώσος απεσταλμένος.

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom