Συναντήσεις Εφραίμ(Βατοπαιδί) στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών είχε τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ με την Τζιν Φίσελ (Gene Fishel) ειδική Σύμβουλο του  Βοηθού Υπουργού κ. Μίτσελ και αναπληρωτή βοηθό του υπουργού κ. Κέντ (Kent).

Από την επίσκεψη του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ στο Υπουργείο Εξωτερικων των Ηνωμένων Πολιτειών. Διακρίνονται: Αριστοτέλλης Τζαβέλας αντιπρόσωπος της Μονής οι Μοναχοί Αλέξιος και Μάξιμος, ο Γέροντας Εφραίμ, η Τζιν Φίσελ και ο ιερομόναχος Ευδόκιμος. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας

Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και τον διωγμό υπό τον οποίον βρίσκονται χριστιανοί λαοί σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Από το Άγιο όρος η Παναγία Βηματάρισσα και Γέροντας Εφραίμ στις ΗΠΑ

Κλήρος και λαός της Ατλάντας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη κ. Αλέξιο υποδέχθηκαν με ευλάβεια και συγκίνηση, αντίγραφο της Ιερής Εικόνας Παναγίας Βηματάρισσας την οποία κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Η Ιερή Εικόνα τόσο από Ελλάδα προς Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και από Νέα Υόρκη προς Ατλάντα ταξίδεψε κανονικά σε θέση επιβάτη κι όχι στο χώρο των αποσκευών

Η Εικόνα διέσχισε το απέραντο αεροδρόμιο της Ατλάντα, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο της χώρας τοποθετημένη πάνω σε αμαξίδιο το οποίο συνόδευαν ο Γέροντας Εφραίμ και οι έξι Μοναχοί της Συνοδείας του, ανάμεσα στους οποίους και δύο νέοι Μοναχοί προερχόμενοι από την περιοχή της Ατλάντας, ο π. Αλέξιος και ο π. Ειρηναίος.

Ο Γέροντας Εφραίμ προβαίνει σε δηλώσεις στον απεσταλμένοτου “Ε.Κ.” Θεόδωρο Καλμούκο. Διακρίνεται ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος. Φωτογαρφία Εθνικός Κήρυκας-Κώστας Μπέη

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, ο οποίος είναι Αδελφός της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου από μικρή ηλικία, είπε πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στον ουρανό» και συμπλήρωσε «αυτό που ζούμε είναι ένα όνειρο που δεν είχαμε ποτέ φαντασθεί ότι σήμερα γίνεται πραγματικότητα».

Ο Γέροντας Εφραίμ δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ και μεταφέρουμε την εικόνα της Παναγίας, θα μείνει για πάντα στην Μητρόπολη Ατλάντας». Είπε ακόμα πως «είναι μία ευλογία του Αγίου Ορους και νομίζω ότι η Παναγία κάλεσε τον Σεβασμιότατο στο Αγιον Ορος και τώρα ήλθε και εδώ από το Άγιον Ορος να τον σκεπάσει».

Στη συνέχεια η Εικόνα μεταφέρθηκε στο κτιριακό συγκρότημα την Μητρόπολη Ατλάντας, το οποίο βρίσκεται δίπλα ακριβώς στον Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Ατλάντας, όπου ετοιμάσθηκε δεόντως και τοποθετήθηκε μέσα σε ειδική θήκη.

Εγινε λιτανεία από το κτίριο της Μητρόπολης στον Καθεδρικό Ναό, στην οποία προπορευόταν οι ιερόπαιδες, ο ιερός κλήρος ο οποίος απαριθμούσε περί τους εβδομήντα ιερείς και πέντε διακόνους, ακολουθούσε ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος με τον Γέροντα Εφραίμ και πολλές εκατοντάδες Ελληνορθόδοξων πιστών όλων των ηλικιών και γενεών, ενώ οι ιεροψάλτες έψαλλαν καλλιφωνικά τον ύμνο της Θεοτόκου «Αξιον εστίν ως αληθώς μακαρίζειν σε την Θεοτόκον».

(πηγή: ekirikas.com)

 

Via Diplomacy