Συρία: Ετοιμοι να επιτεθούν οι Κούρδοι στο «τελευταίο οχυρό» του ISIS

Οι Κούρδοι μαχητές στην Συρία είναι έτοιμη να επιτεθούν στο «τελευταίο οχυρό» των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους αφού εκκενωθεί η περιοχή από τον άμαχο πληθυσμό, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η περιοχή του Μπαγκούζ, η οποία βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη αποτελεί το τελευταίο οχυρό των δυνάμεων του ISIS στα εδάφη της Συρίας που πολεμούν οι κουρδικές δυνάμεις.

Ο Μουσταφά Μπαλί, εκπρόσωπος τύπου των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF), όπως αποκαλείται ο αμερικανοκουρδικός συνασπισμός, δεν ανέφερε πότε αναμένει να ολοκληρωθεί η εκκένωση των αμάχων από την περιοχή, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είναι συγγενείς των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

«Υπάρχει προφανώς ασφαλής διάδρομος για τους πολίτες, οι οποίοι εγκαταλείπουν την πόλη καθημερινά», πρόσθεσε ο Μπαλί.

«Θα εξαπολύσουμε επίθεση για να εξαφανίσουμε την παρουσία του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, εκτός και αν παραδοθούν. Δεν τους έχουν απομείνει άλλες επιλογές. Επιβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε πρόθεση να γίνουν άλλες διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Μπαλί.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν στις 29 Ιανουαρίου ότι ανέμεναν ότι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους να χάσουν ένα μεγάλο μέρος των εδαφών του μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

(πηγή: Καθημερινή / Reuters)

Via Diplomacy