Σκληραίνει την στάση του με την Ουκρανία ο Πούτιν – Διάταγμα για κυρώσεις

Διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ουκρανίας υπέγραψε ο πρόεδρος Πούτιν, σε απάντηση των μη φιλικών κινήσεων του Κιέβου κατά Ρώσων πολιτών και επιχειρήσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή ειδικών οικονομικών μέτρων κατά Ουκρανών πολιτών και φορέων σε απάντηση στις μη φιλικές κινήσεις του Κιέβου κατά των Ρώσων, όπως δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με το διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, στη ρωσική κυβέρνηση έχει ανατεθεί «να συντάξει έναν κατάλογο ατόμων και φορέων κατά των οποίων θα επιβληθούν τα ειδικά οικονομικά μέτρα» καθώς και να περιγράψει τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες των κυρώσεων.

Το διάταγμα προβλέπει ότι τα μέτρα μπορούν να ακυρωθούν εάν η Ουκρανία ανακαλέσει τις κυρώσεις της εναντίον Ρώσων πολιτών και εταιρειών.

Το 2017, ο Ουκρανός πρόεδρος, Πετρό Ποροσένκο, έθεσε σε εφαρμογή την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας για επέκταση του καταλόγου των ρωσικών φυσικών και νομικών προσώπων κατά των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων ρωσικών τραπεζών και εταιρειών πληροφορικής, καθώς και για την παράταση αυτών των κυρώσεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, από την πλευρά του, είχε δηλώσει πως η Μόσχα θεωρεί την απόφαση του Κιέβου ως μία ακόμη εκδήλωση της μη φιλικής και κοντόφθαλμης πολιτικής κατά της Ρωσίας.

(πηγή: sputniknews.gr)

Via Diplomacy