Στη Βουλή το θέμα των F-16 και των Mirage-2000

Στη Βουλή των Ελλήνων η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 σε F-16V (=Viper),  καθώς και η υποστήριξη των μαχητικών Mirage-2000 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, τα παραπάνω πρόκειται να κατατεθούν στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά του πακέτου με όλα τα «παρελκόμενα» της σύμβασης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα παραπάνω αναμένεται να  κατατεθούν το αργότερο ως αύριο Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 219,  από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Μάλιστα, αναμένεται πως δεν θα υπάρξει κάποιο κώλυμα επί της διαδικασίας, αφού η κρισιμότητα των θεμάτων σχετίζεται με την εύρυθμη λειτουργία των μαχητικών αεροσκαφών και κατ’ επέκταση της ΠΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πακέτο για τα F-16 αφορά στην απαλλαγή των ανταλλακτικών που έχουν φτάσει στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) από την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin και αναμένουν στο τελωνείο την απαλλαγή τους από ΦΠΑ και άλλους φόρους. Στη συνέχεια θα παραληφθούν από την εταιρεία ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2020.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι όμως και η υποστήριξη των μαχητικών αεροσκαφών Mirage-2000 της Π.Α, άλλωστε πρόκειται για σύμβαση που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια κάτι όμως που δυστυχώς δεν είχε γίνει.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.