Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το μαύρο στην ΕΡΤ

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα προωθηθεί το συνεχιζόμενο επί 17 μήνες μαύρο στην ΕΡΤ και θα συζητηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προέκυψε μετά την αποστολή δημοσιογράφων και τεχνικών της ΕΡΤ -που παράνομα έχουν απολυθεί από τις 11 Ιουνίου του 2013- στο Ευρωκοινοβούλιο ύστερα από πρόσκληση της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα.

Η αποστολή είχε τριήμερη διάρκεια και είχε ένα πυκνό πρόγραμμα επαφών με ευρωβουλευτές Έλληνες, αλλά και άλλων χωρών, καθώς και με διεθνείς οργανώσεις δημοσιογράφων ( IFJ, UNI MEI- Global Union Media Entertainment & Arts-,Δημόσιο Τηλεοπτικό Σταθμό Βελγίου(VRT).

Επιστέγασμα όλων των συναντήσεων και των επαφών ήταν ότι το μαύρο της ΕΡΤ και η μάχη της ΕΡΤ υπέρ της Δημοκρατίας τους αφορά όλους, καθώς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης επιχειρήθηκαν να γίνουν συρρικνώσεις-απολύσεις στις Δημόσιες Ραδιοτηλεοράσεις(Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τσεχία, Βέλγιο), με σκοπό τον έλεγχο της ενημέρωσης.

Έχει εμπεδωθεί πια από όλους ότι το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα πείραμα, το οποίο πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, αν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά όλων, πολιτών και φορέων δημοκρατικών δεν παραλύσουν και δεν υποκύψουν στο φόβο και στο δέος που προκαλούν τέτοιου είδους ενέργειες, ακριβώς για να ακινητοποιήσουν τους πολίτες.

Συγκίνηση και αγωνιστικότητα σκόρπισε ο λόγος του γενικού γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ, Γαβρήλου Κασιμάτη και του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3, Στέλιου Νικητόπουλου, οι οποίοι μίλησαν για την συνέχιση του αγώνα της ΕΡΤ…μέχρι να επιστρέψει η Δημοκρατία, στη Χώρα που τη γέννησε…για όλους τους πολίτες!

Το χειροκρότημα που απέσπασε η παρουσία των ανθρώπων της ΕΡΤ που παρέμειναν ΟΡΘΙΟΙ και την κρατούν ζωντανή,-ως οφείλει σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα- ήταν παρατεταμένο κι από όλους τους ευρωβουλευτές της Πολιτικής Ομάδας της Αριστεράς(GUE), οι οποίοι μάλιστα σηκώθηκαν κι όρθιοι!

«Ακούγαμε για εσάς, για τον αγώνα σας! Αλλά τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα πρόσωπά σας και σας ευχαριστούμε. Πρέπει να αντισταθούμε! Η Μάχη της ΕΡΤ μας αφορά ΌΛΟΥΣ», υποστήριξαν στις δηλώσεις τους οι ευρωβουλευτές της GUE.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.