Στο Βελιγράδι οι νέες συνομιλίες για την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια»- Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ θα εκπροσωπήσει την Βόρεια Μακεδονία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, έφτασε στο Βελιγράδι, όπου θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια». Τον Ντιμιτρόφ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Νικόλα Τέσλα» η υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Γιαντράνκα Γιοκίμοβιτς.

Σε δήλωση μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, ο Ντιμιτρόφ είπε ότι η Βόρεια Μακεδονία, παρά τα τελευταία γεγονότα στη χώρα μετά τις τοπικές εκλογές, είναι πλήρως αφοσιωμένη στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια».

«Έρχομαι σε μια εποχή που, όπως γνωρίζετε, τελείωσαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίες άφησαν συνέπειες, ακόμη και πολιτική κρίση κατά κάποιο τρόπο. Είναι σημαντικό να στείλουμε ένα μήνυμα ότι εμείς ως κράτος και κυβέρνηση, είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην πρωτοβουλία που εδραιώθηκε στα Βαλκάνια και η οποία στοχεύει, πάνω απ’ όλα, στα ευρωπαϊκά Βαλκάνια», είπε ο Ντιμιτρόφ.

Επισήμανε ότι η περιφερειακή συνεργασία είναι «μια απολύτως ευρωπαϊκή ιστορία» και δήλωσε ότι η συνεργασία μπορεί να εμβαθύνει περαιτέρω.

Μετά τις συνομιλίες θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των Βούτσιτς, Ντιμιτρόφ και Ράμα

(πηγή:b92.net)

ViaDiplomacy Newsroom