Θράκη – Η ανορθόγραφη προβοκάτσια και το κράτος Δικαίου

Την παρέμβαση του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας  κ. Γιώργου Καλαντζή προκάλεσε η αναγραφή συνθήματος στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης,  ο οποίος καταδίκασε το συμβάν ως πράξη βανδαλισμού και ασέβειας.

«Νόστιμο το χιρινό» έγραψε ο «Ανορθόγραφος», μια λέξη που παίχτηκε τόσο πολύ το τελευταίο διάστημα όπου η επανάληψη θα μπορούσε να αποτυπωθεί και από απόφοιτο δημοτικού

Ο Γενικός Γραμματέας στην ανακοίνωση του ανέφερε «η αναγραφή ενός απρεπούς συνθήματος στην εξώπορτα του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Ξάνθης αποτελεί πράξη βανδαλισμού και ασέβειας η οποία είναι απολύτως καταδικαστέα. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζουμε ότι ο σεβασμός στον άλλον, σ’ εκείνον που δεν έχει τις ίδιες ιδέες ή τα ίδια χαρακτηριστικά ή την ίδια θρησκεία ή που δεν θέλει να πιστεύει κάπου, είναι σεβασμός προς τον Θεό που έκτισε τον κόσμο και μας έδωσε την ελευθερία να επιλέξουμε» σημείωσε ο κ. Καλαντζής ενώ απάντησε και σε δηλώσεις κάποιων κύκλων με αφορμή το συμβάν: «Η καταδίκη αυτής της απρέπειας είναι και αναγκαία και θετική. Όμως πρέπει πάντα να έχουμε συναίσθηση και συνείδηση του βαθμού σοβαρότητας ενός συμβάντος ώστε να μην υπερβαίνουμε το μέτρο γιατί τότε πετυχαίνουμε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουμε. Επίσης δεν είναι σοφό να εργαλειοποιούμε ένα τέτοιο συμβάν για να επιτύχουμε άλλους στόχους και ιδιαίτερα στόχους με εθνικιστικό περιεχόμενο. Ας μείνουμε συγκεντρωμένοι στην ανάγκη να διαφυλάξουμε τον πλούτο της Θράκης που δεν είναι άλλος από την ενότητά της μέσα από τη διαφορετικότητά της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους έξι μήνες ο “στρατός” της Άγκυρας στην Θράκη έχει αναβαθμίσει τις παρεμβάσεις του, τόσο στο κοινωνικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο.

Όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο το Viadiplomacy, οι προβοκάτσιες τις Άγκυρας στην περιοχή θα συνεχιστούν ώστε να δημιουργήσουν ένα σύνολο προβλημάτων και αμφισβήτησεων.

Ξεκίνησαν με τον Δήμαρχο Ξάνθης όπου με την στήριξη του Ψευτομουφτή εξελέγει και έχει εξαρτηθεί πολιτικά, οργάνωσαν και εξέθεσαν τον Μητροπολίτη Δράμας, επιτέθηκαν στο θρησκευτικό ηγέτη της μειονότητας με Fake News, ενώ προσπάθησαν να , ανεπιτυχώς, να εκθέσουν ηλεκτρονικό εκδότη της περιοχής.

Σε όλα τα παραπάνω η Ελληνική Πολιτεία, και καλώς, απαντά με την νομιμότητα και το κράτος δικαίου, το οποίο δίνει στους Μουσουλμάνους ένα προνόμιο που το οποίο ο “στρατός” της Άγκυρας δεν μπορεί να βρει στην γειτονική χώρα, την Ελεύθερη Επιλογή

 

ViaDiplomacy Newsroom