Το ΚΙΝΑΛ κρύβεται από την ενοχλητική πρωτιά του Ιλχαν Αχμέτ για να ξεπλύνει την ξεφτίλα της Ξάνθης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ενημέρωσε ιδιωτικά και σε πρώτο χρόνο τον Τσίπρα για την περίεργη δραστηριότητα των δυο βουλευτων του στην Ξανθη και στην Ροδοπη.

Η Τουρκία αυτή την φορα εκμεταλλευόμενη και την εκλογική αστάθεια με την απλη αναλογική και τις παράλληλες εκλογές στο εσωτερικο της, επιχείρησε να ελέγξει την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη και την σταση της στις ελληνικές εκλογές. Για πρώτη φορά άσκησε αφόρητη πίεση στους μουσουλμάνους υποψηφίους της επιρροής της και έτσι είδαμε για πρώτη φορά τόσο μεγάλη προσπάθεια επηρεασμού της μειονοτητας από παρακρατικούς ψευδομουφτηδες, προξενικούς και μισθοφόρους δημοσιογράφους.

Η προφανώς ελεγχόμενη από το Τουρκικό ΥΠΕΞ Ευρωπαικη Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης κάλεσε δημόσια σε ψήφο μόνο σε «Τούρκους» υποψήφιους και διοργάνωσε μαζικές μετακινήσεις ψηφοφόρων από το εξωτερικο για να υποστηριχθούν οι εκλεκτοί της. Ο Προεδρος της, ένας αγνώστου επαγγέλματος και ιδιότητας, πολιτης της Ροδοπης, με συμπαθητική φατσούλα πήρε θέση μετά τις εκλογές και πανηγύρισε ότι οι Τούρκοι της Θράκης εξέλεξαν τέσσερις βουλευτές.

Είναι τόσο θρασύς αλλά και αστείος ταυτόχρονα, που αθροίζει όλους τους ψήφους της μειονότητας προς όλους τους υποψήφιους, αλλά κατονομάζει μονο τρεις από τους τέσσερις που εκλέχτηκαν, τους οποίους δινει «στεγνά» ως Προξενικούς. Φερχατ στην Ροδοπη, Ζειμπεκ και Μπουρχάν (του ΚΙΝΑΛ) στην Ξανθη.

Οποία αμφιβολία και αν είχαμε για την ταυτότητα των προξενικών και τουρκοεπιβεβλημένων, μας έφυγε. Οι μάσκες και οι φούστες έπεσαν. Ο θλιβερός αυτός τυπος, δεν τολμά να αναφερθεί στον Ιλχαν Αχμέτ, που εκλέχτηκε στην Ροδοπη, γιατί τον πολέμησε με τόσο φανατισμό που τα όργανα του Προξενείου έφθασαν να προσπαθήσουν να ματαιώσουν προεκλογικές ομιλίες του, απειλώντας κόσμο και βάζοντας εμπόδια και μπάζα σε πλατειες. Δεν τολμά να αναφερθεί σε άλλους υποψήφιους γιατί δεν θέλει να προκαλέσει την δίκη τους αντίδραση. Το παίζει πονηρά αθροίζοντας ψήφους και μιλώντας για 46.000 ψήφους σε Τούρκους, την στιγμή που οι ψήφοι των τριών αυτών είναι μόνο 23.000.

Βγήκε επίσης και ο ένας από τους τρεις στρατευμένους κονδυλοφόρους του προξενείου ο Ομερ Τσεγκιζ που καταδικάστηκε αμετάκλητα για διέγερση σε αμοιβαια διχόνοια, σε ένα ρατσιστικό και φανατισμένο κείμενο να καλέσει την μειονότητα να υπακούσει στην εντολή – επιθυμία του ψευδομουφτη και των χοτζαδων του, δηλαδή του Τουρκικού Προξενείου για να μην χαθεί η τουρκικη ταυτοτητα τους.

Το παιχνίδι είναι χοντρό, όμως επιφυλάσσει εκπλήξεις, για πολλούς αποδέκτες. Το ερωτημα είναι τι θα πραξει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ που οι τρεις βουλευτές τους ταυτοποιήθηκαν ως εκλεκτοί του Προξενείου; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να επιλέξει ανάμεσα στους συνειδητούς ψηφοφόρους του που ψήφισαν υποψήφιο, αλλά τους προέκυψε προξενικός εγκάθετος. Οι καταγγελίες κομματικών στελεχών του θα έχουν αποτέλεσμα ή θα φιμωθούν στον βωμό του στυγνού κομματικού οφέλους, ασχέτως εθνικών προτεραιοτήτων και επιταγών;

Το ΚΙΝΑΛ θα κρυφτεί πίσω από την ενοχλητική για αυτό, πρωτιά, του Ιλχαν Αχμέτ για να ξεπλύνει την ξεφτίλα της Ξάνθης με την προξενική επιβολή Μπουρχάν ή θα ενεργήσει όπως επιβάλλει το εθνικό συμφέρον για το οποίο κόπτεται και κομπορρημονεί;

Εγώ πιστεύω ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θα μείνουν σιωπηλοί και θα παρακαλούν να περασει η μπόρα που ξεσηκώθηκε. Ο λόγος όμως θα δοθεί στους ψηφοφόρους τους, χριστιανούς και μουσουλμάνους οι οποίοι θα δώσουν ένα ισχυρό χαστούκι σε όσους έπαιξαν παιχνίδια στην πλάτη τους, σε όσους σιωπούν και σε όσους μιλούν ή φλυαρούν για αυτούς χωρίς αυτούς, σε όσους μετρούν τις ψήφους όπως μετρούν λεφτά, σε όσους θεωρούν την καταναγκαστική ψήφο ως δημοκρατικό δικαίωμα, σε όσους ανακαλύπτουν πρόβλημα εθνικής ταυτότητας και διακρίσεις κάθε φορά που η δημοκρατία τους τιμα και τους δίνει το δικαίωμα να εκφραστούν ελεύθερα. Ο κροτος από το χαστούκι θα ακουστεί πολύ μακρια και έξω απο την χώρα, εκεί που κάποιοι «μαγειρεύουν» εκλογες με χαζοτραγουδα.

Συγγραφέας: Στέργιος Γιαλάογλου

Στέργιος Γιαλάογλου

Συγγραφέας