Το νέο υποβρύχιο των ΗΠΑ θα είναι θανατηφόρο και θα ασκεί Διπλωματία

The Seawolf-class attack submarine USS Connecticut

«Το Πολεμικό Ναυτικό θέλει το υποβρύχιο της επόμενης γενιάς να είναι ταχύτερο και ικανό να μεταφέρει περισσότερες τορπίλες από την κλάση Virginia – παρόμοια με το υποβρύχιο της κατηγορίας Seawolf», αναφέρει η έκθεση του  Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO)

Το Ναυτικό των ΗΠΑ,  σχεδιάζει να ξεκινήσει την απόκτηση του νέου υποβρυχίου SSN (X)  το 2034, που θεωρείται διάδοχος του σημερινού Virginia, συμπληρώνοντας το Virginia Payload Module (VPM) που αυξάνει τον αριθμό των Tomahawk από 12 σε 40.

Κατά την περίοδο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, τα υποβρύχια αναμενόταν να είναι κυνηγοί υποβρυχίων, αλλά τελικά κλήθηκαν να εκτελούν αποστολές συλλογής πληροφοριών, αναγνώρισης, περισυλλογή μονάδων ειδικών δυνάμεων και επιτήρησης ζωτικών χώρων.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τα υποβρύχια των Ρώσων, αλλά και αυτά του Ναυτικού της Κίνας. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι μονάδες των ΗΠΑ έχουν ένα ευρύ φάσμα αποστολών ειδικά στην Κινεζική θάλασσα με πολλαπλούς ρόλους που θα κληθεί να υλοποιήσει το νέο υποβρύχιο

 

Via Diplomacy