Τσίπρας: Δεν υπάρχουν νέες αμερικάνικες βάσεις και ούτε οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει νέες βάσεις

Στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ αλλά και Ελλάδας – Ρωσίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα βρίσκεται σε μια περίοδο, που στην περιοχή υπάρχουν εντάσεις. Πρέπει να επιδείξουμε νηφαλιότητα» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στην επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, εντός της προσεχούς χρονικής περιόδου, και σημείωσε ότι «το μήνυμα που θα μεταφέρω στον Ερντογάν είναι πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν απειλείται και από κανένα».Η επέκταση των χωρικών υδάτων αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας», ενώ απέρριψε τις κατηγορίες πως «έθαψε το θέμα». Πρόκειται, ανέλυσε, για «αλλαγή τακτικής και όχι στρατηγικής».

Όσον αφορά τις σχέσεις Αθήνας-Ουάσιγκτον, διαμήνυσε ότι «δεν υπάρχουν νέες αμερικάνικες βάσεις και ούτε οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει νέες βάσεις.Υπάρχει αλληλοσεβασμός με τις ΗΠΑ, αλλά ταυτόχρονα έχουμε ανοιχτούς διαύλους με τη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο» επεσήμανε, με νόημα.

Via Diplomacy