Βόρεια Ελλάδα – Οι Ρώσοι μετά την «Οικονομική Κριμαία» προωθούν τον διαχωρισμό Ποντιακού Ελληνισμού και Ελλάδας

Οι Πόντιοι μαζί με τους Μικρασιάτες, ήταν μοναδικοί Έλληνες οι οποίοι παρέμειναν στις εστίες τους επί χιλιάδες χρόνια και υπερασπίστηκαν τον Ελληνισμό. Στην περίπτωση των Ποντίων εξακολουθούν να το πράττουν μέχρι σήμερα. Το ίδιο θα συνέβαινε και στην Μικρά Ασία αν δεν ξεριζωνόταν οι Έλληνες.

Σήμερα όμως στην πιο κρίσιμη και επικίνδυνη περίοδο του Έθνους και του Ελληνισμού, οι Πόντιοι χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Η εκδίωξη των Ρώσων από τα Βαλκάνια δεν σημαίνει ότι θα τα παρατήσουν έτσι εύκολα. Στην Βόρεια Ελλάδα ήδη οδηγούμαστε σε μια «Οικονομική Κριμαία» όπου επιχειρηματίες που εκπροσωπούν καθαρά τα Ρωσικά συμφέροντα,δραστηριοποιούνται με στόχο να ελέγξουν οικονομικές δραστηριότητες και να φανούν ως οι οικονομικοί σωτήρες.

Άλλωστε αυτός είναι και λόγος που ο Ιβάν Σαββίδης προχώρησε στις εξαγορές εμβληματικών Brands τα οποία είχαν τεράστια οικονομικά προβλήματα και οδηγούνταν σε λουκέτο. Η εξαγορά αυτών των Brands είχαν ως στόχο και την “εξαγορά” συναισθημάτων. Ποιος δεν ένιωσε ωραία όταν το εμβληματικό Μακεδονία Παλλάς το έδωσε όχι απλά ζωή, αλλά το έκανε και κερδοφόρο. Ποιος δεν ένιωσε ωραία όταν εξαγόρασε την ΣΕΚΑΠ με συνέπεια να μην πέσει στα χέρια Τούρκων επιχειρηματιών, και τέλος, ποιος δεν ένιωσε ωραία όταν εξαγόρασε τον ΠΑΟΚ, από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, την οποία κατάφερε να την κάνει πρωταγωνιστή στο Ελληνικό πρωτάθλημα

Η τελευταία περίπτωση, αυτή του ΠΑΟΚ, είναι και η αιχμή του δόρατος. Ποιος θα τολμήσει σήμερα να σηκώσει ανάστημα σε οπαδούς οι οποίοι στήριξαν ακόμα και την “απουσία” τους από τις διαμαρτυρίες για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Και αυτό το ποδόσφαιρο, ένα άθλημα δηλαδή, έχει φέρει στο προσκήνιο και την προσπάθεια ανάδειξης του Ποντιακού Ελληνισμού ως κάτι ξεχωριστό από την Ελλάδα. Ανεξήγητα και ανεύθυνα, οι αντίπαλοι του Ιβάν Σαββίδη στο ποδόσφαιρο, έμπλεξαν στην διαμάχη τους Πόντιους, τον Ελληνισμό και την χώρα. Κανέναν δεν ενδιαφέρει πόσο Έλληνας είναι ο Ιβάν Σαββίδης, όπως και κανέναν Πόντιο δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει ότι ο Ιβάν Σαββίδης προσπαθεί να γίνει ο μοναδικός ηγέτης τους χτίζοντας το προφίλ του προστάτη τους.

Η “υπερασπιστική” γραμμή από φιλικά μέσα προς το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη είναι το ίδιο ανεύθυνη όσο και η επίθεση του προς το πρόσωπο του για το πόσο Έλληνας αισθάνεται. Και είναι πέρα από βέβαιο ότι ο Ιβάν Σαββίδης αισθάνεται Πόντιος και Ρώσος πολίτης. Και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, γεννήθηκε σε αυτή την χώρα και έγινε αυτό που είναι σήμερα λόγω αυτής της χώρας.

Ότι είναι Πόντιος δεν τον κάνει αυτόματα και προστάτη του Ελληνισμού και των συμφερόντων της χώρας που δραστηριοποιείται οικονομικά.

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.