Κούρδοι κάτοικοι της πόλης Silvan προπηλακίζουν Τούρκους στρατιώτες (Video)

Ένα εντυπωσιακό βίντεο που καταγράφει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την κατάσταση αντιμετωπίζει ο Τουρκικός Στρατός στην νοτιοανατολική Τουρκία αναρτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου στο διαδίκτυο.

Πιο αναλυτικά στο βίντεο που δημοσιεύτηκε παρουσιάζεται μια περίπολος του Τουρκικού Στρατού να διασχίζει τους δόμους της πόλης Silvan όπου πρόσφατα οι υποστηρικτές του PKK έδωσαν σκληρές μάχες με τον Τουρκικό Στρατό, να προπηλακίζεται από Κούρδους κατοίκους της πόλης.

Και ενώ στην αρχή οι Τούρκοι στρατιώτες αντιμετωπίζουν μια ήπια όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντιμετώπιση από τους κατοίκους της πόλης, λίγο αργότερα εκατοντάδες Κούρδοι αρχίζουν να συγκεντρώνονται και να προπηλακίζουν και κάποιες φορές να χτυπούν τους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι αν και ακολουθούνται από Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης και θωρακισμένα τροχοφόρα της Στρατοχωροφυλακής δείχνουν να είναι τρομοκρατημένοι.

Οι Τούρκοι στρατιώτες είναι καλά εξοπλισμένοι και φέρουν νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα νέα κράνη εγχώριας παραγωγής που πρόσφατα δόθηκαν για χρήση, καθώς και τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, πολυβόλα υποστήριξης ρωσικής κατασκευής, φορητά πολυβομβιδοβόλα και θερμικές κάμερες επί των τυφεκίων.

Κάποια στιγμή το αγριεμένο πλήθος αρχίζει να κινείται εχθρικά προς τους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι αρχίζουν πανικόβλητοι να τρέχουν διασχίζοντας ένα στενό διάδρομο επί της οδού, τον οποίο έχουν σχηματίσει οι αγριεμένοι Κούρδοι.

Στη συνέχεια κάποιοι πιο ψύχραιμοι Κούρδοι σχηματίζουν με τα χέρια τους μια ζώνη ασφαλείας για τους Τούρκους στρατιώτες και 2-3 πολίτες προσπαθούν να προστατεύσουν τους Τούρκους στρατιώτες που διασχίζουν το δρόμο.

Όπως φαίνεται από το βίντεο ο τοπικός πληθυσμός, δεν φοβάται πια τον Τουρκικό Στρατό παρα τις σφοδρές μάχες που λαμβάνουν χώρα στην πόλη τους από τα τέλη Αυγούστου και δεν διστάζει να αντιδρά δυναμικά ακόμη και εναντίον καλά εξοπλισμένων στρατιωτών, οι οποίοι προστατεύονται από Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης

https://www.youtube.com/watch?v=nctT7-hneBY

 

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.