Με 12 εκατ. ευρώ αποζημιώνει το Δημόσιο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα μπλόκα των προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη

Με 12 εκατ. ευρώ θα αποζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις ζημιές που υπέστη στην Ειδομένη από τον πολυήμερο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής από τους πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στην περιοχή των συνόρων.

Η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Μεταφορών, Θάνου Βούρδα αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια και προβλέπει «την επιχορήγηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ με το ποσό των έντεκα εκατομμυρίων, εννιακοσίων ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων, τριακοσίων πενήντα επτά ευρώ και είκοσι λεπτών (11.994.357,20 €) για οικονομική ζημία την οποία υπέστη κατά τα έτη 2015 και 2016».

Σημειώνεται ότι εξαιτίας του αποκλεισμού των σιδηροδρομικών γραμμών από τους πρόσφυγες πολλά δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών ακυρώθηκαν. Σημείωνεται ότι  ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής από πρόσφυγες και μετανάστες στο ύψος της Ειδομένης άρχισε στα τέλη του 2015 και διήρκεσε 70 ημέρες, προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πηγή:  iefimerida.gr

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.