13 Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί σε μάχες με το PKK μέσα σε τέσσερις μέρες

Θερμό και αιματηρό προμηνύεται για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το φθινόπωρο αφού την τρέχουσα εβδομάδα μέσα σε τέσσερις ημέρες οι μαχητές του PKK σκότωσαν σε μάχες και βομβιστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς συνολικά 13 συνολικά Τούρκους στρατιώτες.

Πιο αναλυτικά 8 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα μετά από επίθεση στο όχημα που τους μετέφερε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην επαρχεία Siirt και πιο ειδικά μεταξύ των περιοχών Şirvan και Pervari.

Οι Τούρκοι στρατιώτες αποτελούσαν μέρος μηχανοκίνητης ομάδας η οποία πραγματοποιούσε περιπολία στις παραπάνω περιοχές.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε επαρχιακό δρόμο και ενεργοποιήθηκε με τηλεχειρισμό.

Την Δευτέρα και την Τρίτη σε δύο διαφορετικά περιστατικά σκοτώθηκαν ακόμη τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες στις περιοχές Lice και Hani, ενώ ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε την περασμένη Κυριακή στην επαρχία Kars.

Ο θάνατος του Τούρκου στρατιώτη προήλθε από νάρκη την οποία πάτησε κατά την διάρκεια περιπολίας.
Συνολικά από τις αρχές Ιουλίου έχουν σκοτωθεί 56 Τούρκοι στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς, της Στρατοχωροφυλακής και των Αστυνομικών Αρχών.

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες του Καλοκαιριού, αλλά και η παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην οποία βρίσκεται η Τουρκία, σε συνδυασμό με την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το Τουρκικό κράτος κατά των Κούρδων μαχητών στο Β. Ιράκ αλλά και στη Συρία φαίνεται να επιφυλάσσουν στην γειτονική χώρα μια παρατεταμένη στρατιωτική σύγκρουση χαμηλής έντασης στο εσωτερικό της.

Δεδομένο ότι από τις 8 Ιουλίου δηλαδή μέσα σε 42 ημέρες έχουν σκοτωθεί 56 Τούρκοι Στρατιωτικοί και άνδρες των Αρχών Ασφαλείας εκτιμάται ότι οι ερχόμενες εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις Αρχές Ασφαλείας οι οποίες ξαναζούν τις ημέρες των μεγάλων καλοκαιρινών επιθέσεων του PKK τα έτη 2010 και 2012.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.