14 πλοία του Τουρκικού Ναυτικού στο Αιγαίο και στη Μαύρη θάλασσα αγνοούνται μετα το Πραξικοπήμα

Ένα απίστευτο πολιτικο-στρατιωτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο 16 Ιουλίου στην Τουρκία με το Ναυτικό της γειτονικής χώρας  να αναζητά 14 πολεμικά του πλοία τα οποία αγνοούνται μετά την εκδήλωση του Πραξικοπήματος.

Μαζί με τα πλοία αγνοείται και ο Αρχηγός του Στόλου Ναύαρχος  Veysel Kosele για τον οποίο όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν συμμετείχε στην ομάδα των αξιωματικών που διοργάνωσαν το Πραξικόπημα.

Τα 14 πολεμικά πλοία είχαν αναπτυχτεί στο Αιγαίο και στη Μαύρη θάλασσα και μετά την αποτυχία του Πραξικοπήματος δεν έδωσαν κάποιο σήμα στο Αρχηγείο ή προσπάθησαν να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Σύμφωνα με αναλυτές ενδέχεται οι κυβερνήτες των πλοίων αυτών καθώς και οι ανώτεροι αξιωματικοί αυτών των σκαφών να υποστήριζαν το Πραξικόπημα ή να βρίσκονται στις λίστες των ανεπιθύμητων Αξιωματικών της Τουρκικής κυβέρνησης και να προσπαθούν να διαφύγουν στο εξωτερικό όπως έπραξαν οι 8 Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της Τουρκικής Αεροπορίας Στρατού που διέφυγαν στην Ελλάδα με το ελικόπτερο S-70 Blackhawk.

Ένας πιθανός προορισμός των πλοίων αυτών τουλάχιστον στο Αιγαίο θα μπορούσαν να είναι τα ελληνικά λιμάνια, ενώ δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί προσπάθεια των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων να σταματήσουν μια πιθανή διαφυγή των πλοίων αυτών με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.