Συνεχίζει το Ισραήλ τις δοκιμές του αντιβαλλιστικόύ συστήματος Arrow 3

Ακόμη μια δοκιμή του αντιβαλλιστικού συστήματος Arrow 3 πραγματοποίησε η Αεροπορία του Ισραήλ σε συνεργασία με την εταιρεία Israel Aerospace Industries υπο την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας της χώρας και της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πυραυλικής Άμυνας (MDA).

Αν και το σύστημα έχει επίσημα παραδοθεί στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις από τον Ιανουάριο του 2017 η κατασκευάστρια εταιρεία και η Αεροπορία του Ισραήλ συνεχίζουν τις δοκιμές απόδοσης του συστήματος ώστε να εξαλειφθούν οποιαδήποτε προβλήματα πιθανόν παρουσιαστούν.

Η νέα επιτυχημένη δοκιμή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, στο Κεντρικό Ισραήλ μετά από δύο παλαιότερες ακυρώσεις τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018, λόγω ζητημάτων που παρουσιάστηκαν με την ασφάλεια της δοκιμής και ενός προβλήματος μεταφοράς δεδομένων στον πύραυλο αντίστοιχα.

Το αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα  Arrow 3  αποτελεί ακόμη ένα επίπεδο στην αντιβαλλιστική ασπίδα του Ισραήλ η οποία περιλαμβάνει τα συστήματα David’s Sling, Iron Dome, Arrow 2 και Arrow 3.

Ο κύριος εργολάβος του προγράμματος ανάπτυξης του συστήματος είναι το τμήμα MLM Division της  Israel Aerospace Industries σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Boeing Company και της ισραηλινές εταιρείες Elta, Elbit Systems, IMI Systems και Rafael.

 

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.