19 νεκρούς θρηνεί ο Τουρκικός Στρατός από επιθέσεις του PKK στην Dağlıca

Σε ένα ανελέητο πόλεμο με εκατόμβη νεκρών έχει μετατραπεί η σύγκρουση του Τουρκικού κράτους με το PKK, αφού σήμερα μέσα σε μια ημέρα ο Τουρκικός Στρατός έχασε 19 στρατιώτες και 10 τραυματίστηκαν από αλλεπάλληλες επιθέσεις της κουρδικής οργάνωσης στην περιοχή Dağlıca της επαρχίας Hakkari.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ομάδα του Τουρκικού Στρατού δέχτηκε επίθεση από το PKK στην ορεινή περιοχή Yeşiltaş.

Σε βοήθεια αυτής προσέτριψε μηχανοκίνητη μονάδα από το φυλάκιο της γειτονικής Dağlıca, το δρομολόγιο της οποίας όμως είχε υπονομευτεί από το PKK.

Oι κούρδοι μαχητές πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στο οδόστρωμα επαρχιακής οδού και έπληξαν δύο θωρακισμένα οχήματα του Στρατού.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 19 Τούρκων στρατιωτών.

Αμέσως οι τουρκικές αρχές κινητοποίησαν επιθετικά ελικόπτερα και μεταφορικά ελικόπτερα με άνδρες των ειδικών δυνάμεων τα οποία προσέτρεξαν στην περιοχή της ενέδρας ενώ μαχητικά F-16 και F-4E-2020 έπληξαν δέκα στόχους του PKK.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση της κουρδικής οργάνωσης είναι από τις πιο αιματηρές εδώ και 8 χρόνια. Η σοβαρότητα της καταστάσεως είναι τέτοια που ο Τούρκος υπηρεσιακός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να φύγει από το Ικόνιο όπου παρακολουθούσε αγώνα ποδοσφαίρου και να επιστρέψει στην Άγκυρα.

Μετά και τη σημερινή επίθεση της κουρδικής οργάνωσης ο Τουρκικός Στρατός, η Στρατοχωροφυλακή και η Τουρκική Αστυνομία θρηνούν 97 νεκρούς από τις 7 Ιουλίου και 103 από τις αρχές Ιουνίου, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 138.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.