31% αυξήθηκαν οι εισαγωγές της Κίνας σε αργό πετρέλαιο από Ρωσία και Σαουδική Αραβία

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκαν τον Μάρτιο καθώς τα διυλιστήρια εφοδιάζονται με φθηνότερα φορτία παρά την πτώση της εγχώριας ζήτησης καυσίμων και τις μειώσεις στα ποσοστά διύλισης λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας COVID-19.

Οι αποστολές από τη Σαουδική Αραβία ήταν 7,21 εκατομμύρια τόνοι ή 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ενώ η Ρωσία προμήθευσε 7,02 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα, ή 1,66 εκατομμύρια bpd, από 1,71 εκατομμύρια bpd που καταγράφηκαν για τους πρώτους δύο μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ενώ τα κρατικά διυλιστήρια διατήρησαν ως επί το πλείστον βαθιές περικοπές παραγωγής τον Μάρτιο για να μειώσουν τα αποθέματα καυσίμων τους, ανεξάρτητα εργοστάσια μείωσαν τα τρέχοντα ποσοστά καθώς η πτώση της τιμής του πετρελαίου προκλήθηκε εν μέρει από τη Σαουδική και τη Ρωσική δέσμευση για αύξηση της προσφοράς που ενίσχυσε την προσφορά τα περιθώρια διύλισης.

Η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου καθώς και άλλοι παραγωγοί έχουν καταλήξει από τότε σε μια νέα συμφωνία σχετικά με τις μειώσεις της παραγωγής, συμβάλλοντας στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αλλά με πολλούς λένε ότι θα απαιτηθούν βαθύτερες μειώσεις.

Οι εισαγωγές της Κίνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν σχεδόν μηδέν τον Μάρτιο. Μετά την πτώση του περασμένου έτους λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, αναμένεται να αυξηθούν αργότερα το 2020 αφού το Πεκίνο άρχισε να παρέχει δασμολογικές απαλλαγές για προϊόντα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του αργού πετρελαίου, από τις αρχές Μαρτίου.

Δεν πραγματοποιήθηκαν αποστολές από τη Βενεζουέλα για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η China National Petroleum Corp (CNPC) [CNPET.UL], ο κορυφαίος πελάτης πετρελαίου της Caracas, απέφυγε τα αργά της Βενεζουέλας για να αποφύγει την παραβίαση δευτερογενών κυρώσεων στις ΗΠΑ.

Επίσης, παρά τα μικρά σημάδια χαλάρωσης των αμερικανικών κυρώσεων στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εισαγωγές της Κίνας από τον παραγωγό της Μέσης Ανατολής ήταν 2,558 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση 11,3%

ViaDiplomacy Newsroom