43 άρματα μάχης τύπου Leopard 2A4TR έχει στείλει στο Al Bab η Τουρκία (Video)

Νέες δυνάμεις στέλνει η Τουρκία στην βόρεια Συρία και πιο ειδικά στην επιχείρηση κατάληψης της πόλης Al Bab.

Έτσι μετά τους 300 άνδρες της 11ης Ταξιαρχίας Καταδρομών από την δυτική επαρχία Denizli η Άγκυρα στέλνει στην περιοχή άνδρες από το 57ο Τάγμα Καταδρομών οι οποίοι αναχώρησαν για τα σύνορα με την Συρία με μεταγωγικά αεροσκάφη Α400Μ, καθώς και περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi, ACV-15, Cobra, M113, και συνολικά 43 άρματα μάχης τύπου Leopard 2A4TR.

Όσον αφορά τα τελευταία αρχικά ο Τουρκικός Στρατός είχε στείλει στις 8 Δεκεμβρίου στα εδάφη της βορείου Συρίας 18 Leopard 2A4TR αλλά αργότερα στα τέλη της εβδομάδας και πιο ειδικά στις 10 Δεκεμβρίου απέστειλε στην περιοχή ακόμη 25 Leopard 2A4TR ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 43 άρματα.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές τα άρματα μάχης επιχειρούν σε ομάδες των τριών οχημάτων ενώ ορισμένα από αυτά δεν έχουν βαφτεί την παραλλαγή της ερήμου όπως έχει συμβεί στα περισσότερα.

Τα άρματα συνοδεύονται από οχήματα τύπου Cobra εξοπλισμένα με ηλεκτροπτικούς αισθητήρες τα οποία δρουν ως κέντρα συντονισμού επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-amyna εκτός από τις παραπάνω μονάδες στην περιοχή της πόλης Al Bab έχουν αναπτυχτεί μονάδες της 1ης Τουρκικής Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, της 2ης και 10ης Τουρκικής Ταξιαρχίας Καταδρομών, της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών προσωπικό της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (ÖKK) και ομάδα EOD των SAS του Τουρκικού Ναυτικού.

Η επίθεση στην πόλη ξεκίνησε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με τους πρώτους άνδρες των Τουρκικών Ειδικών να προσεγγίζουν την πόλη από τα δυτικά με στόχο την αποκοπή οποιασδήποτε προσπάθειας των Κούρδων να επιχειρήσουν προσέγγιση της πόλης από τα δυτικά και νότια.

Από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, οι δυνάμεις του FSA έχουν καταλάβει την γειτονία Zamzam νότια της πόλης, ενώ λίγο πιο βόρεια οι δυνάμεις των ανταρτών προσπαθούν να εισέλθουν στην πόλη Al Bab από την ευρύτερη περιοχή του νοσοκομείου της πόλης.

Η πόλη βομβαρδίζεται από την Τουρκική Αεροπορία ενώ και τα τουρκικά Leopard 2A4TR φαίνονται να βομβαρδίζουν την περιοχή πίσω από αναχώματα αξιοποιώντας το πυροβόλο των 120 χλστ/44 που διαθέτουν, γεγονός που προσδιορίζει περίπου την απόσταση που οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται από τις πρώτες γραμμές του ISIS δηλ. κάτω των 4 χλμ που είναι το δραστικό βεληνεκές του πυροβόλου Rheinmetall L/44 120mm.

https://www.youtube.com/watch?v=LyVgkHJHPMk

 

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.