600 Στρατιώτες στέλνει στην τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ ο Ερντογάν

Νεώτερες πληροφορίες για την υπό κατασκευή τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ δημοσίευσαν Τούρκοι στρατιωτικοί αναλυτές.

Όπως αναφέρουν οι παραπάνω πηγές οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αναπτύξουν σε πρώτη φάση 600 στρατιωτικούς στη νέα βάση η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά στο μέλλον 3.000 στρατιωτικούς οι οποίοι θα αποτελούν την άτυπη φρουρά της χώρας μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αραβικής χώρας.

Η διοίκηση της βάσης θα ασκείται από κοινού από ένα Τούρκο και ένα Καταριανό Στρατηγό και θα φιλοξενεί άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, του Ναυτικού και της Τουρκικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες  η Τουρκική Αεροπορία πρόκειται να αναπτύξει στο Κατάρ 8 μαχητικά F-16C/D καθώς και μια φρεγάτα, μια πυραυλάκατο και αριθμό περιπολικών σκαφών.

Η κατασκευή της βάσης ξεκίνησε στις αρχές του 2016 και θα ολοκληρωθεί το 2018.

Η συμφωνία για την στενή στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών υπογράφηκε το 2014 και επικυρώθηκε από το Τουρκικό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2015 και μερικούς μήνες ξεκίνησε η κατασκευή της.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.