Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διεθνής ημερίδα που διοργάνωσε η ΣΕΘΑ και το DCSS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας η διεθνής ημερίδα που διοργάνωσε η Σχολή Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με Dartmouth Centre for Seapower and Strategy (DCSS) του Βρετανικού Πανεπιστημίου του Plymouth.

0005

Αντικείμενο της ημερίδας ήταν ένα από τα πλέον επίκαιρα θέματα της εποχής και της περιοχής μας και πιο συγκεκριμένα «Διαχείριση σύνθετων περιφερειακών θεμάτων ασφαλείας: Η περίπτωση της Ανατολικής Μεσογείου» (Managing Complex Regional Security Issues: The Case of the Eastern Mediterranean Region).

0011

Κατά την διάρκεια της ημερίδας οι συνολικά τέσσερις καλεσμένοι ομιλητές Dr James Bergeron, Dr Graeme Herd, κύριος Μαθιός Ρήγας και ο Αντιστράτηγος (ε.α) Yaakov Amirdor, ανάπτυξαν αντίστοιχα τις θέσεις τους σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο, την πολιτική της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο και Συρία, τις προκλήσεις και ευκαιρίες στους τομείς της ενέργειας, οικονομίας και ασφάλειας στην Μεσόγειο και τέλος την νέα Γεωπολιτική Ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο.

0014

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Παρασχόπουλος, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, οι Εκπρόσωποι των Αρχηγών των τριών Επιτελείων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνική Ακτοφυλακή, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας Ταξίαρχος Λάμπρος Κατσίφας και ο Κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο του Plymouth Νίκος Τζόκας.

0016

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του οι αυτού εξοχότητες Πρέσβεις του Ηνωμένου Βασιλείου John Kittmer, του Ισραήλ Irit Ben Abba, του Βασιλείου της Ιορδανίας Fawwaz Qasim Al-Eitan, η Πρώτη Γραμματέας της Πρεσβείας του Λιβάνου Mirna Khawly, ο Πρώτος Γραμματέας της Πρεσβείας της Αιγύπτου Ahmed Mahmoud Abu Moussa, καθώς και ο Διευθυντής της Ελληνικής Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ Πρέσβης Φραγκίσκος Βέρος.

0013

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης οι Ακόλουθοι Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας καθώς και αντιπροσωπείες από το ΓΕΕΘΑ το ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, τις παραγωγικές Σχολές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι σπουδαστές του τμήματος Διεθνών Σπουδών της Σχολής Εθνικής Άμυνας καθώς και το σύνολο των σπουδαστών της Σχολής.

0019

Τέλος στην Ημερίδα παρευρέθησαν οι εκπρόσωποι συνολικά επτά εκπρόσωποι Ελληνικών κρατικών και ιδιωτικών αμυντικών βιομηχανιών, καθώς και εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

0001

DCSS CONFERENCE

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.