7 συμφωνίες συνεργασίας υπέγραψε ο Ερντογάν στο Κατάρ

Το Κατάρ επισκέφθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, Οικονομικών και Οικονομίας Berat Albayrak, Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, Εμπορίου Ruhsar Pekcan, Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης Murat Kurum, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mustafa Varnak, Νεολαίας και Αθλητισμού Mehmet Muharrem Kasapoglu, τον Διοικητή της Κεντρικής Τουρκικής Τράπεζας Murat Oysal, τον διευθυντή επικοινωνιών Fahrettin Altun, τον προεδρικό εκπρόσωπο Ibrahim Kalin, τον Hakan Fidan της MIT.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε συνάντηση στη Ντόχα με τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani, όπου παρουσία και των δυο υπογράφηκαν επτά συμφωνίες. Οι συμφωνίες αφορούσαν τους τομείς οικονομίας, αστικοποίησης, εμπορίου, βιομηχανίας, τεχνολογίας και τυποποίησης πολύ σημαντικές για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δυο χωρών.

Κοινή δήλωση για την 5η συνάντηση της Υψηλής Επιτροπής Συνεργασίας Τουρκίας-Κατάρ, υπέγραψαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu και Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επισκέφθηκε τα τουρκικά στρατεύματα που εδρεύουν στη Ντόχα.

Η Συνδυασμένη Κοινή Διοίκηση Δυνάμεων Κατάρ Τουρκίας, εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ειρήνη, όχι μόνο στο Κατάρ αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου, δήλωσε ο Recep Tayyip Erdogan.

«Δεν έχουμε αφήσει ποτέ τους φίλους μας μόνους σε οποιαδήποτε περίοδο της Ιστορίας ενάντια σε απειλές και κινδύνους και δεν θα το κάνουμε ποτέ» σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι «Εμείς αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην Ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή του Κόλπου, όπου είμαστε συνδεδεμένοι με βαθιές ρίζες».

Ο Erdogan σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκαν επιτυχείς, εποικοδομητικές και ειλικρινείς συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων των δυο πλευρών, για να συμπληρώσει ό,τι «Επιβεβαιώσαμε τη βούλησή μας να ενισχύσουμε τους διμερείς δεσμούς από στρατηγική άποψη και ενθαρρύναμε τη συνεργασία μας με τις νέες συμφωνίες που υπογράψαμε»

ViaDiplomacy Newsroom