77.000 δρομολόγια εμπορευματικών τρένων ανάμεσα σε Κίνα-Ευρώπη σε διάστημα 10 ετών

Περίπου 77.000 δρομολόγια εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 10 χρόνια, παρέχοντας υπηρεσίες σε 217 πόλεις σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή.

Τα τελευταία 10 χρόνια, εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης έχουν μεταφέρει 7,31 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια ισοδύναμης μονάδας (TEU) εμπορευμάτων συνολικής αξίας 340 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, δήλωσε ο Cong Liang, αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής, στην China-Europe. Φόρουμ Συνεργασίας Railway Express που πραγματοποιήθηκε στο Lianyungang, στην επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας.

Τόνισε επίσης τη σημασία της κατασκευής υποδομών, της βελτιωμένης διασυνδεσιμότητας και των διαφοροποιημένων καναλιών μεταφορών για την ενίσχυση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης στην παγκόσμια αγορά.

Το φόρουμ με θέμα «Εμβάθυνση της διασυνδεσιμότητας και προώθηση της συνεργασίας Win-Win», φιλοξενήθηκε από την επιτροπή, το Υπουργείο Μεταφορών, τη Γενική Διοίκηση Τελωνείων, τον Όμιλο Κρατικών Σιδηροδρόμων της Κίνας και μια σειρά από τοπικές κυβερνήσεις

ViaDiplomacy Newsroom