831 αποτυχόντες υποψήφιους πιλότους εκπαιδεύει η Τουρκική Αεροπορία

Τους αποτυχόντες των εισαγωγικών εξετάσεων στην Σχολή Ικάρων προσέλαβε η Τουρκική Αεροπορία ως έσχατο μέτρο για την κάλυψη των τεράστιων κενών που προκάλεσε η μαζική αποστράτευση εκατοντάδων πιλότων με την κατηγορία ότι είναι μέλη της οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πιο συγκεκριμένα 831 υποψήφιοι πιλότοι οι οποίοι είχαν αποτύχει τα προηγούμενα χρόνια στις εισαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Ικάρων της Τουρκικής Αεροπορίας εντάχτηκαν στο ανθρώπινο δυναμικότης τελευταίας μετά από μια διαδικασία που αποτελούσε λύση ανάγκης.

Συνολικά 1040 υποψήφιοι πιλότοι κλήθηκαν να ενταχτούν στην Σχολή Ικάρων της Τουρκικής Αεροπορίας από τους οποίους οι 976 απάντησαν θετικά. Από αυτούς οι 831 πέρασαν τις σχετικές εξετάσεις ικανοτήτων και αυτή την περίοδο φοιτούν στην Σχολή Ικάρων της Τουρκικής Αεροπορίας.

Φυσικά όπως είναι αντιληπτό τα άτομα αυτά δεν αποτελούν την αφρόκρεμα των υποψηφίων, αφού στο παρελθόν είχαν κοπεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας των εισαγωγικών δοκιμασιών.

Οι πιλότοι αυτοί θα χρειαστούν πολυετή εκπαίδευση για να μπορέσουν κάποια στιγμή να επανδρώσουν  τις μονάδες της Τουρκικής Αεροπορίας οι οποίες απώλεσαν το 2016 συνολικά 800 πιλότους 500 εκ των οποίων εκδιώχθηκαν από την Αεροπορία με συνοπτικές διαδικασίες καθ΄υπόδειξη της Τουρκικής κυβέρνησης, μετα το αποτυχημένο Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.