Αδιάφορο το διαδίκτυο στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Του Νίκου Αρβανίτη / Γιώργου Ξ.Πρωτόπαπα

Απασχολούν το ελληνικό διαδίκτυο οι προτεινόμενοι για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας; Πώς αντιδρούν οι χρήστες των social media στα ονόματα που συνδέονται με την φημολογούμενη «προεδρολογία»;

Με τη βοήθεια του Palo Professional εντοπίζουμε τις αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα και καταγράφουμε τα συναισθήματα όπως αυτά καταχωρήθηκαν για την περίοδο 2-4/2/2015.

Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κυριαρχεί σε αναφορές σε συλλογικό επίπεδο σε σύγκριση με τις αναφορές στα πρόσωπα των φερόμενων υποψηφίων συγκεντρώνοντας 2.071. Τα στοιχεία του Palo Pro δείχνουν ότι η “προεδρολογία” έχει στα Sites 142 αναφορές, στα Blogs 124, στα Opinions 5, στο Facebook 66, στο Twitter 1.734.

Τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος είχε προταθεί από τη ΝΔ, αλλά τελικά δεν εκλέχτηκε επειδή δεν συγκέντρωσε τη απαιτούμενη πλειοψηφία ψήφων.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι εκείνος ο οποίος συγκεντρώνει τις περισσότερες αναφορές από όλους τους υπόλοιπους που συνολικά ανέρχονται σε 309.

Η ίδια εικόνα ισχύει και στα συναισθήματα με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να συγκεντρώνει περισσότερα από τα πρόσωπα που εμφανίζονται. Όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι σε όλες τις καταγραφές υπερισχύουν τα θετικά συναισθήματα από τα αρνητικά.

Παρά το γεγονός ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκάλεσε τις βουλευτικές εκλογές , μετεκλογικά δεν φαίνεται να απασχολεί τόσο την κοινή γνώμη όσο και το ελληνικό διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσοτερα στο www.palo.gr

Συγγραφέας: Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Δημοσιογράφος - Αναλυτής διεθνών θεμάτων και γεωπολιτικής στο μηναίο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία.