Αφιλόξενη η Σπάρτη σε εν ενεργεία Πρέσβη, του Ισραήλ

Προσκεκλημένος στο Γεωπολιτικό Συμπόσιο του Δήμου Σπάρτης, με θέμα «Οι Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και οι Επιλογές της Ελλάδας» ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης του Ισραήλ στη χώρα μας, ωστόσο φαίνεται πως περίμενε αδίκως να έρθει η σειρά του και να πάρει τον λόγο.

Ο Γιόσι Αμράνι δεν κατάφερε ποτέ να πει όσο ήθελε, καθώς αποχώρησε εκνευρισμένος από την αίθουσα περιμένοντας δύο ώρες να έρθει η σειρά του. Η Γεωργία Ζαχαράκη καταλαβαίνονται τον εκνευρισμό του πρέσβη, σήκωσε το χέρι της για να ζητήσει τον λόγο εκ μέρους του, με εκείνον να της το κατεβάζει απότομα . Λίγο αργότερα, βλέποντας ότι δεν τηρείται η σειρά των ομιλητών, σηκώνεται εκνευρισμένος και αποχωρεί

Ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, προσπάθησε να τον μεταπείσει δίνοντάς του τον λόγο, αλλά ήταν ήδη αργά, με τον κ. Αμράνι να αποχωρεί από την αίθουσα δίχως να πει κουβέντα. Σημειώνεται ότι στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Γκιουλέκας, Πέτρος Ευθυμίου, Γιώργος Κύρτσος και Σταύρος Λυγερός.

 

ViaDiplomacy Newsroom