Αυτό είναι το νέο της Υβριδικό Σύστημα GENAIRCON για στρατιωτικά οχήματα της INTRACOM Defense Electronics

Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) παρουσίασε το νέο καινοτόμο προϊόν της Hybrid GENAIRCON. Η τεχνολογία του συστήματος βασίζεται στη σειρά προϊόντων HEPS (Hybrid Electrical Power Systems) της IDE και παρέχει ολοκληρωμένη λύση για στρατιωτικά οχήματα, ενσωματώνοντας μια υβριδική βοηθητική μονάδα ενέργειας, ένα προηγμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας καθώς και ένα σύστημα ελέγχου κλιματισμού οχήματος, τα οποία διαχειρίζονται από κεντρικό έλεγχο προηγμένης τεχνολογίας.

Η παρουσίαση του προϊόντος συμπίπτει με την πρώτη σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ IDE και BAE SYSTEMS, σύμφωνα με την οποία η IDE θα ολοκληρώσει την Hybrid GENAIRCON σε αυτοκινούμενα πυροβόλα M109 των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.

Τα υβριδικά συστήματα GENAIRCONs παρέχουν την ενσωματωμένη λειτουργία “True Silent Watch”, που θεωρείται σημαντική για όλους τους τύπους στρατιωτικών οχημάτων και ιδιαίτερα για εκείνα που λειτουργούν σε αναγνωριστικές και μυστικές αποστολές, όπου τα θερμικά και ηχητικά ίχνη έχουν πρωτεύουσα σημασία.

Το Ελληνικό σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109 καθώς και  σε τεθωρακισμένα οχήματα διοίκησης και επικοινωνίας τύπου Μ577.

Το γεγονός ότι το Ελληνικό σύστημα έχει πιστοποιηθεί για εγκατάσταση και λειτουργία σε αυτά τα οχήματα και η αποδοχή του από τον Ελληνικό Στρατό διευκολύνει την αποτελεσματική εμπορική προώθηση του Hybrid GENAIRCON από την  INTRACOM Defense Electronics στην διεθνή αγορά.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το γεγονός ότι σήμερα σχεδόν 4.000 Μ109 υπηρετούν σε 30 χώρες τότε η προσπάθεια της Ελληνικής εταιρείας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει θετικές εμπορικές προοπτικές.

 

 

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.