Αυτός ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν μπορεί να είναι σύμμαχος της Ελλάδας

Εφτασε περίπου στον Λευκό Οίκο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την σχεδόν τετράωρη κρίσιμη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Τούρκο ομόλογό του, προτάσσοντας την παλιά «φιλία» τους, όπως ανέφερε.  Η «φιλία» αυτή είναι με έναν καθεστωτικό ηγέτη ο οποίος έχει αλλάξει τα σύνορα στην Συρία, είναι επίσης φίλος με τον Πούτιν και απειλεί να αλλάξει τα σύνορα με μια κοινή σύμμαχο χώρα την Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αντιπροσωπεύει όλα αυτά για τα οποία οι ΗΠΑ εδώ και 100 χρόνια επεμβαίνουν στο κόσμο για να επιβάλλουν την Διεθνή Νομιμότητα, και ο Αμερικανός Πρόεδρος τον υποδέχεται ως κανονικό ηγέτη.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να έχει καμιά εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ του Τραμπ. Η Ελλάδα θα πρέπει, αυτή πλέον, να ζητήσει εγγυήσεις για την συμμαχία και τις συμφωνίες, και μάλιστα από τον επόμενο Αμερικανό Πρόεδρο.

Το τι θα ζητήσει ο Ερντογάν σήμερα από τον Τραμπ για την Ελλάδα, θα εφαρμοστεί αν ανανεωθεί η θητεία του Αμερικανού Προέδρου στο Λευκό Οίκο, και η ομογένεια θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη

 

ViaDiplomacy Newsroom