Αίγυπτος: Γερμανική εταιρεία θα επενδύσει 3 δισ δολάρια για τη δημιουργία πράσινης μονάδας υδρογόνου

Η γερμανική εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας H2 Industries θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μιας πράσινης μονάδας υδρογόνου στην Αίγυπτο, ανέφερε το Asharq, επικαλούμενο τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Michael Stauss.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται ανατολικά του Πορτ Σάιντ, θα έχει παραγωγική ικανότητα 300 εκατομμυρίων τόνων πράσινου υδρογόνου ετησίως. Αναμένεται να απορροφά περίπου 4 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων ετησίως, μεταξύ οργανικών απορριμμάτων και μη ανακυκλώσιμου πλαστικού.

Η H2 Industries «αγοράζει έναν τόνο απορριμμάτων για περίπου 20 δολάρια, η οποία είναι μια ελκυστική τιμή για όσους θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Το έργο ευθυγραμμίζεται με τον στόχο της αιγυπτιακής κυβέρνησης να αυξήσει το ποσοστό της παραγωγής ενέργειας από νέες και ανανεώσιμες πηγές στο 20 τοις εκατό της συνολικής παραγωγής ενέργειας το 2022, για να φτάσει το 42 τοις εκατό έως το 2035.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος επεσήμανε επίσης ότι το εργοστάσιο της Αιγύπτου αντιπροσωπεύει την αρχή της επέκτασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αποκαλύπτοντας ότι η εταιρεία του βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οκτώ αφρικανικές χώρες για τη δημιουργία παρόμοιων έργων για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου από απόβλητα.

ViaDiplomacy Newsroom