Ακάρ: Εκεί που βρισκόμασταν το 1974 είμαστε και σήμερα

Η Τουρκία συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά και να προκαλεί. Για πολλοστή φορά ο υπουργός Άμυνας των γειτόνων,Χουλουσί Ακάρ έσπευσε να κάνει μία άκρως προκλητική δήλωση στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

«Εκεί που βρισκόμασταν το 1974, βρισκόμαστε και σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έκανε αυτό που έπρεπε και θα συνεχίσει να το κάνει στο πλαίσιο του δικαίου της θάλασσας.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Τούρκος Υπουργός είπε για τις εξελίξεις σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο ότι η Τουρκία είναι «υπέρ της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε. Αυτό δεν αποτελεί αδυναμία. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές. Και αυτό δεν αποτελεί απειλή. Απλώς αναμένουμε από όλους να δουν τις πραγματικότητες και προσκαλούμε όλους τους γείτονες μας να το κάνουν αυτό».

Για την συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «εμείς ως κυρίαρχες χώρες, κάναμε αυτό που έπρεπε στο πλαίσιο του δικαίου της θάλασσας, των συμφερόντων του έθνους μας και του δικαίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ViaDiplomacy Newsroom