Ακάρ: Οι S-400 είναι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν αν υπάρξει απειλή

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ απάντησε στις ερωτήσεις τούρκων βουλευτών κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας.

Ο Ακάρ σημείωσε πως η επέμβαση στην Συρία δεν έχει σχέση με την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση,«οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν χρειάζονται κανέναν τεχνητό λόγο για να πραγματοποιήσουν επιχείρηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα και πέρα ​​από τα σύνορα»

Ο Ακάρ απάντησε επίσης στο ερώτημα για το πού αναπτύσσονται τα συστήματα αεράμυνας S-400 τα οποία αγοράστηκαν από τη Ρωσία και εάν είναι επιχειρησιακά. «Οι S-400 είναι στη θέση τους και έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν. Όλα είναι έτοιμα σε μια ώρα αφότου συμβεί αυτό. Δεν υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε

Ο Ακάρ μίλησε επίσης για το αίτημα της Τουρκίας για αγορά και εκσυγχρονισμό των F-16 από τις ΗΠΑ. Δηλώνοντας ότι οι συνομιλίες πήγαν καλά, αλλά ήταν προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κατάσταση. «Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ λέει ότι υποστηρίζεται η προμήθεια. Κάνουμε προσπάθεια να αγοράσουμε τα F-16, αλλά αν όχι, φυσικά. έχουμε άλλα πράγματα στο μυαλό μας».

ViaDiplomacy Newsroom