Ακάρ: Παρ’ όλες τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση με ορισμένες προκλητικές ενέργειες και ρητορική

Παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να μειώσει την ένταση στην περιοχή, η Ελλάδα συνεχίζει τις «προκλητικές της ενέργειες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, καλώντας την Αθήνα για διπλωματία «διπρόσωπων».

«Παρ’ όλες τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, δυστυχώς, η γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση με ορισμένες προκλητικές ενέργειες και ρητορική κάθε φορά. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε», είπε ο Ακάρ σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

«Ακριβώς μετά από αυτό (το περιστατικόμε το πλοίο), οι πολιτικοί στην Ελλάδα κατηγόρησαν την Τουρκία για επιθετικότητα. Τι είναι αυτό, αν όχι υποκρισία; Γι’ αυτό ρωτάμε ότι δεν έχουν καθρέφτη στο σπίτι τους; Αν κοιτάξουν στον καθρέφτη, θα δείτε την αλήθεια και ίσως ντραπούν», ανέφερε.

Τόνισε ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να «εκμεταλλευτεί και να διαστρεβλώσει» κάθε γεγονός, να επηρεάσει τρίτους με «ψέματα και συκοφαντίες» και να διαμαρτυρηθεί για την Τουρκία σε τρίτους, προσθέτοντας: «Με αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να πούμε ότι ακολουθείται μια πολιτική δύο όψεων Υπάρχει μια διπρόσωπη πολιτική».

Ο Ακάρ είπε ότι η Τουρκία καλεί για διάλογο για την ειρηνική επίλυση των διμερών προβλημάτων.

ViaDiplomacy Newsroom