Ακόμα πιο κοντά τα λιμάνια της Βορείου Ελλάδας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη

Η αποστολή της Εγνατίας Οδού θα έχει ολοκληρωθεί όταν θα υλοποιηθούν όλοι οι κάθετοι άξονες που την συνδέουν με Βαλκάνια (Αλβανία, Σκόπια, Σερβία, Βουλγαρία) και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η Βουλγαρία είναι η πρώτη χώρα που υλοποιεί ένα δίκτυο με νέους δρόμους που συνδέονται με τα Ελληνικά σύνορα και από εκεί στην Εγνατία Οδό. Ένα από αυτά τα έργα είναι και ο “Struma Motorway” που συνδέει τον Προμαχώνα (Σέρρες) με την πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνεισφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον εθνικό προϋπολογισμό της Βουλγαρίας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταφορών και Μεταφορών 2014-2020.

Την Δευτέρα, δόθηκαν άλλα 23,6 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου μεταξύ Κρέσνα και Σαντάνσκι, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Στην επίσημη τελετή παραβρέθηκε ο υπουργός Μεταφορών Ρόσεν Ζελαζκόφ, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Οδικών Υποδομών Svetoslav Glosov, μέλη του Κοινοβουλίου, δήμαρχοι και άλλοι.

Ο αυτοκινητόδρομος αποτελεί μέρος του Διαδρόμου Ανατολής / Ανατολικής Μεσογείου, που συνδέει τα Σόφια με την Ελλάδα. Ο δρόμος δεν αποτελεί μόνο την ένωση των Ελληνικών λιμανιών με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, αλλά και το αντίστροφο. Θα χρησιμοποιηθεί από πολλές εταιρείες της Ρουμανίας και την Βουλγαρίας προς τα Ελληνικά λιμάνια παρακάμπτοντας τα Δαρδανέλια

 

 

ViaDiplomacy Newsroom