Ακόμη 5 νεκρούς μετρούν οι Τουρκικές Δυνάμεις Ασφαλείας στον πόλεμο τους κατα του PKK

Τους 432 έφτασαν οι νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί και Αστυνομικοί από τις μάχες των Τουρκικών Αρχών Ασφαλείας με το  PKK  στο Τουρκικό Κουρδιστάν μετά τις νέες απώλειες που υπέστησαν οι Τουρκικές δυνάμεις τις τέσσερις τελευταίες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, στις 16 Απριλίου Κούρδοι αντάρτες έπληξαν όχημα της Αστυνομίας με ρουκέτες στην πόλη Şırnak, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και να τραυματιστούν δύο ακόμη.

Την επόμενη ημέρα 17 Απριλίου, ένας δεύτερος άνδρας των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας σκοτώθηκε στην περιοχή  Yüksekova της επαρχίας Hakkari, μετά από επίθεση του PKK, ενώ την ίδια ημέρα ένας ακόμη Αστυνομικός σκοτώθηκε και τρείς τραυματίστηκαν στην παραμεθόρια πόλη Nusaybin κατά την διάρκεια μαχών.

Δύο ημέρες αργότερα στις 19 Απριλίου δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν στην πόλη Şırnak.

Σε τρείς μήνες συμπληρώνεται ένας χρόνος απο την ημέρα που ξεκίνησε ο νέος κύκλος αίματος στο Τουρκικό Κουρδιστάν και οι απώλειες για τους δύο αντιμαχόμενους εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους νεκρούς που είχαν καταγραφεί στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν η αντιπαράθεση του Τουρκικού κράτους με το PKK είχε φτάσει στην κορυφωσή της.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.