Ακόμη ένα άρμα μάχης M-60T Sabra MkII έχασαν οι Τούρκοι στην βόρεια Συρία (Video)

Ακόμη ένα τουρκικό άρμα μάχης κατέστρεψαν οι αντάρτες του ISIS στην βόρεια Συρία μέσα σε λίγες ημέρες ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των απωλειών σε έξι άρματα και ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Πιο αναλυτικά ομάδα αρμάτων μάχης τύπου M-60T Sabra MkII και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου ACV-15 και θωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα Cobra  του Τουρκικού Στρατού βρισκόταν το πρωί της 9 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του χωριού  Tell al-Hawa νότια της πόλης Al-Rai.

Σε μικρή σχετικά απόσταση από τις τουρκικές θέσεις ομάδα ανταρτών του ISIS με ρωσικής κατασκευής αντιαρματικό πύραυλο εντόπισε τα τουρκικά άρματα και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί εξαπέλυσαν ένα αντιαρματικό πύραυλο ο οποίος έπληξε ένα άρμα τύπου M-60T Sabra MkII το οποίο και κατέστρεψε.

Αμέσως μετά την διάτρηση του άρματος τα πυρομαχικά M-60T Sabra MkII αναφλέγηκαν με αποτέλεσμα το θάνατο τριών μελών του πληρώματος και τον τραυματισμό του τέταρτου. Το τουρκικό άρμα ήταν σταματημένο και εκτεθειμένο διευκολύνοντας το έργο των ανταρτών.

Το τουρκικό M-60T Sabra MkII μαζί με άλλα άρματα του ιδίου τύπου και οχήματα τύπου ACV-15 και Cobra είχαν σταματήσει κοντά στο χωριό Tell al-Hawa σε στατική θέση χωρίς όμως να έχουν διανοιχτεί τα αναγκαία ορύγματα μέσα στα οποία θα έπρεπε να προφυλάσσονται τα τουρκικά άρματα από μια πιθανή επίθεση με αντιαρματικούς πυραύλους.

Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήτα η αύξηση των τουρκικών απωλειών σε 7 νεκρούς και 12 τραυματίες.

Όσον αφορά το στρατιωτικό υλικό που έχει καταστραφεί μέχρι σήμερα ο Τουρκικός Στρατός έχει χάσει 3 άρματα μάχης M-60T Sabra MkII, 3 άρματα μάχης τύπου Μ-60A3 TTS και ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης ACV-15.

Συνολικά 55 άρματα μάχης  M-60T Sabra MkII και Μ-60A3 TTS έχουν εισέρθει στο έδαφος της βορείου Συρίας από δύο διαφορετικά σημεία.

https://www.youtube.com/watch?v=oC3XzU42_QI

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.