Αλεξανδρούπολη: Εξελίξεις στα Βαλκάνια, Επενδυτές και UAV MQ-9 Reaper απελευθέρωσαν το λιμάνι σε μόλις δύο μήνες

Δεκάδες εργαζόμενοι μεγάλων εταιρειών, πολυάριθμα στελέχη του Αμερικανικού Ναυτικού, της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Έβρου καθώς και επτά έμπειροι δύτες χρειάστηκαν για την ανέλκυση της βυθοκόρου που… κοιμήθηκε στο βυθό του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης τον Ιούλιο του 2010, παρασύροντας τμήμα του κρηπιδώματος μήκους 30 μ.!

Το εγχείρημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και τα εύσημα πηγαίνουν και στην 12η Μεραρχία Πεζικού Έβρου, καθώς μετά από το αμερικανικό ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια, η στρατιωτική διοίκηση ήταν εκείνη που πήρε την πρωτοβουλία να εμπλέξει όλους τους συναρμόδιους φορείς ώστε να επιτευχθεί… το ακατόρθωτο!

Οι Αμερικανοί δεν έχασαν ούτε λεπτό ,οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και οι παραδόσεις όπλων στην χώρα όπως τα UAV MQ-9 Reaper των οποίων η παράδοση τους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα έχει διπλό συμβολισμό, τους, τους ανάγκασε να στήσουν μια μεγάλη επιχείρηση.

Το ναυάγιο εκτός από τα πρακτικά εμπόδια, ήταν πρόβλημα και για τους επενδυτές, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν βρεθεί, θα είναι Αμερικανικές εταιρείες. Για το λόγο αυτό και η Αμερικανική κυβέρνηση ανάλαβε το κόστος ανέλκυσης ώστε να μην υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις

Δείτε φωτογραφίες στο evrospress.gr

ViaDiplomacy Newsroom