Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Έβρου με άξονα τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση του Νομού, ο οποίος «αποτελεί πλέον ενεργειακό κόμβο, λόγω των μεγάλων έργων υποδομών φυσικού αερίου όπως ο LNG με τον FSRU, o TAP, o IGB», ήταν σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης εργασίας που είχε στην Αλεξανδρούπολη με τον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Dr. Saad Alammar. 

Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή προοπτική του λιμένα και στις δυνατότητες που προσφέρει στις συνδυασμένες μεταφορές, καθώς μπορεί να υπάρξει συνέργεια με τα λοιπά δίκτυα, τον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», την Εγνατία ΟΔΟ και το σιδηρόδρομο, για τον οποίο επεσήμανε ότι επίκειται αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου έκανε αναφορά και «στα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγει ο πρωτογενής τομέας», ενώ «υπογράμμισε τη θετική προοπτική να υπάρξουν επενδύσεις σαουδαραβικού ενδιαφέροντος στην περιοχή». 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, ο κ. Alammar, δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσει νέα επίσκεψή του στην περιοχή συνοδεία και κλιμακίου οικονομικών παραγόντων της χώρας του για πιο εκτενείς συζητήσεις, ενώ θα προηγηθεί επίσκεψη, στο επόμενο διάστημα, Ελλήνων επιχειρηματιών στη Σαουδική Αραβία. 

ViaDiplomacy Newsroom