Άλμπερτ Μπουρλά: Η Pfizer βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Ινδίας για μια «ταχεία διαδικασία έγκρισης» του εμβολίου

Η Pfizer βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Ινδίας για μια «ταχεία διαδικασία έγκρισης» του εμβολίου της κατά της COVID-19 στη χώρα, σημειώνει σήμερα στο LinkedIn ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοινώνοντας μια δωρεά φαρμάκων αξίας άνω των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Δυστυχώς το εμβόλιό μας δεν έχει καταχωρισθεί στην Ινδία μολονότι η αίτησή μας υποβλήθηκε πριν από μήνες”, σημείωσε ο Μπουρλά.

“Συζητάμε τώρα με την ινδική κυβέρνηση μια ταχεία διαδικασία έγκρισης για να καταστεί το εμβόλιό μας των Pfizer/BioNTech διαθέσιμο για χρήση στην χώρα”, πρόσθεσε. Όπως είναι γνωστό, η Ινδία του 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κύμα κορωνοϊού, με χιλιάδες νεκρούς καθημερινά και πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια, ενώ καταγράφεται και μεγάλη έλλειψη αναπνευστήρων. 

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom