Αλβανία: Eυρωβουλευτής αντιδρά στην επίσκεψη ανώτερου αξιωματούχου των ΗΠΑ στα Τίρανα

Ο Ευρωβουλευτής και εισηγητής για την Αλβανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Knut Fleckenstein, αντέδρασε μετά τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Matthew Palmer, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, είναι καλό ότι οι ΗΠΑ έχουν ευθυγραμμιστεί με την ΕΕ όσον αφορά τη λύση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία.

“Είμαι χαρούμενος που ο Palmer είχε την ίδια γνώμη με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με αυτό το ζήτημα. Θέλουμε να δούμε θετικά μηνύματα και είναι απαραίτητο να δούμε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική”, είπε.

Εν τω μεταξύ, ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε από τα Τίρανα ότι η αλβανική κυβέρνηση είναι νόμιμη, ενώ προτείνει στην αντιπολίτευση να λάβει μέρος στις τοπικές εκλογές. Ο Palmer ανέφερε επίσης ότι δεν επισκέπτεται τα Τίρανα για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία μεταξύ των δύο πολιτικών πλευρών και ότι εναπόκειται στα πολιτικά κόμματα της χώρας να βρουν λύση. Ο ανώτερος Eυρωπαίος εκπρόσωπος συμμερίζεται τη γνώμη του Αμερικανικού αξιωματούχου όσον αφορά την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία.

«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για το Κοινοβούλιο, την κυβέρνηση και επίσης για το Δημοκρατικό Κόμμα. Θέλουμε επίσης η κοινωνία των πολιτών να έχει φωνή σε αυτό το θέμα», δήλωσε επίσης ο Fleckenstein.

ibna

ViaDiplomacy Newsroom