Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από τον Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία

Ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Έλιοτ Ένγκελ (από την πολιτεία της Νέας Υόρκης) και ο Μάικλ Κακόλ (από την πολιτεία του Τέξας), κάλεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία με αφορμή τις «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Οι Αμερικανοί βουλευτές στην κοινή τους ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα αναφέρουν ότι «τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες Ρώσοι πραγματοποίησαν ειρηνικές διαδηλώσεις στους δρόμους της Μόσχας υποστηρίζοντας την διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών όπως και τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς, δέχθηκαν εκφοβισμούς, ξυλοκοπήθηκαν, συνελήφθησαν είτε καταδικάστηκαν σε φυλάκιση».

Οι Αμερικανοί βουλευτές θεωρούν ότι οι ενέργειες των ρωσικών αρχών έναντι των διαδηλωτών έρχονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη.

ViaDiplomacy Newsroom