Αμερικανικές εκλογές: Στην μάχη και ο Ομπάμα υπέρ Μπάιντεν

Την πρώτη του παρέμβαση σε προεκλογική συγκέντρωση υπέρ του Τζο Μπάιντεν είχε προγραμματίσει για χθες ο Μπαράκ Ομπάμα. Δεκατρείς ημέρες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο τέως πρόεδρος επρόκειτο να μιλήσει σε συγκέντρωση των Δημοκρατικών σε drive-in της Φιλαδέλφειας, της μεγαλύτερης πόλης της Πενσιλβάνια, για να στηρίξει τον επί οκτώ χρόνια αντιπρόεδρό του.

Η Πενσιλβάνια είναι μία από τις πιο κρίσιμες, διαφιλονικούμενες πολιτείες, που ενδέχεται να κρίνουν το αποτέλεσμα της προεδρικής αναμέτρησης. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν πλεονέκτημα στον Μπάιντεν, αλλά ο Τραμπ έχει καταφέρει να ροκανίσει αρκετά την απόσταση που τον χωρίζει από τον αντίπαλό του. Η χείρα βοηθείας από τον Ομπάμα έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία το τελευταίο τριήμερο, προκειμένου να προετοιμαστεί εντατικά για το κρίσιμο ντιμπέιτ με τον Τραμπ, το οποίο αντιμετωπίζεται από πολλούς ως η τελευταία ευκαιρία του προέδρου να αντιστρέψει τη δυναμική της αναμέτρησης. 

ViaDiplomacy Newsroom