Αμερικανικό υπουργείο άμυνας – Η Σούδα μας επιτρέπει να δρούμε άμεσα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) είχε ανέφερει: «Θεωρούμε ότι η θέση της Ελλάδας είναι κρίσιμη και μοναδική στον κόσμο, και ειδικότερα κατά μήκος του νότιου μέρους της Ευρώπης»  αναδεικνύοντας τη γεωστρατηγική της σημασία και επισήμανε πως η Ελλάδα βρίσκεται στο σύμπλεγμα τριών ξεχωριστών στρατηγικών προβλημάτων και υπογράμμισε πως είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος στην αντιμετώπισή τους.

Ουσιαστικά ο Αμερικανός Διπλωμάτης ανέφερε πως η χώρα μας έχει συμπεριληφθεί στην στρατηγική των ΗΠΑ για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον. Τα τελευταία 3 χρόνια και με την στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης οι ΗΠΑ έχουν κάνει την Ελλάδα μια βάση με το ένα μάτι να κοιτάει στην Ανατολική Ευρώπη και το άλλο στην Μέση Ανατολή.

Αυτό το επιβεβαίωσε και το Αμερικανικό υπουργείο άμυνας με αφορμή την επίσκεψη του USS Florida στην Σούδα. Σε tweet σημείωσε πόσο σημαντική είναι η βάση για τις ΗΠΑ αφού της δίνει την δυνατότητα να έχει άμεση επέμβαση σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική

ViaDiplomacy Newsroom