Αμερικανός αξιωματούχος: Η Ουκρανία θα λάβει “καλά νέα” στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία αναμένεται να λάβει «καλά νέα» όσον αφορά το αίτημά της για περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε (…) να κάνουμε κάποιες νέες ανακοινώσεις για την αντιαεροπορική άμυνα» στη σύνοδο αυτήν, είπε ο αξιωματούχος που μίλησε σε δημοσιογράφους ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Έχετε ακούσει ότι οι Ουκρανοί ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν περισσότερους Patriot ή παρόμοια συστήματα. Και νομίζω ότι θα έχουμε κάποια πρόσθετα καλά νέα για αυτούς σε αυτό το μέτωπο», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι παρακαλούν εδώ και μήνες τους συμμάχους τους να τους παράσχουν περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα ώστε να αμύνονται καλύτερα απέναντι στις συχνές επιθέσεις με πυραύλους και δρόνους των ρωσικών δυνάμεων.

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα βρεθούν στην Ουάσινγκτον από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου και σε αυτήν τη σύνοδο θα γιορτάσουν, μεταξύ άλλων, και τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

ViaDiplomacy Newsroom