Ανακοινώθηκε από το ΚΥΣΕΑ η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Τις αποφάσεις του για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πιο αναλυτικά, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την παραμονή του Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ και του Αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του Α/ΓΕΝ.

Αντιθέτως αποφάσισε την αποστρατεία του Α/ΓΕΣ  Αντιστράτηγου Χρίστου Μανωλά και του Α/ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά.

Στη θέση του Α/ΓΕΣ τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, μέχρι σήμερα Διοικητής της 1ης Στρατιάς, ενώ στη θέση του Α/ΓΕΑ τοποθετείται ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαϊτσης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος θα παραμένει στη θέση του μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, κλείνοντας τέσσερα χρόνια σε αυτή την θέση, οπότε και αναλαμβάνει τα νέα του  καθήκοντα ως επικεφαλής της στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.

 

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.