Αναπαράγουμε την Yeni Safak σαν να είναι το BBC

Σύμφωνα με την Yeni Safak ο Τούρκος Πρόεδρος βρέθηκε στην Τυνησία για να ζητήσει ναυτική βάση. Η είδηση αυτή αναπαράχθηκε από το σύνολο των Ελληνικών ΜΜΕ σχεδόν ως “Έκτακτη” δίνοντας έναν δραματικό τόνο, όπως όλες οι “Ειδήσεις” της Yeni Safak.

Εδώ να πούμε ότι η Yeni Safak είναι μια εφημερίδα όπου στα πρωτοσέλιδα της έχουμε δει τους πυραύλους Bora να φτάνουν σχεδόν μέχρι τον Θεσσαλικό κάμπο, οι πιλότοι της να φαντάζουν σαν τους ήρωες της Marvel, ενώ την μια στιγμή που οι Ρώσοι “σαν φίλοι ήρθανε” την επόμενη έχουν στόχο να διαλύσουν την Τουρκία.

Φυσικά κανείς στην είδηση αυτή δεν αναρωτήθηκε πως θα μπορούσε ο Τυνήσιος Πρόεδρος να κάνει κάτι τέτοιο δεκτό και να πάει όχι μόνο απέναντι σε όλες τις δυνάμεις που ζητάνε να μην γίνει εξωτερική παρέμβαση στην Λιβύη, αλλά να πάει και ενάντια στην δική του πολιτική.

Ο πρόεδρος της Τυνησίας, Καΐς Σαγιέντ, είναι το αντίθετο του Τούρκου Προέδρου. Ξεχωρίζει πλήρως την θρησκεία με το κράτος και μόνο η υποψία ότι μπορεί να συντάσσεται με έναν Σουνίτη Ισλαμιστή που στηρίζει και βασίζεται σε ακραίους Ισλαμιστές, θα του δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας του.

Όσο για την Τουρκία, μπορεί να βασίζεται στις αναδημοσιεύσεις της Yeni Safak για να παρουσιάζεται στην Ελλάδα ως υπερδύναμη

ViaDiplomacy Newsroom