Αναβάλλεται λόγω κορονοϊού η επίσκεψη Μακρόν στη Βιέννη

Η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου επίσκεψη εργασίας του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη Βιέννη αναβάλλεται για αργότερα λόγω της κατάστασης στην Ευρώπη εξαιτίας της πανδημίας, ανακοίνωσε η Αυστριακή Καγκελαρία, η οποία χθες, Τετάρτη, το βράδυ είχε προαναγγείλει τις συνομιλίες που θα είχε ο Γάλλος πρόεδρος με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Αντί της επίσκεψης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας τηλεδιάσκεψη με θέμα τον αγώνα κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και κατά του πολιτικού Ισλάμ, για την οποία θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες μέσα στις ερχόμενες ημέρες, όπως αναφερόταν σχετικά.

Στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Καγκελαρίας υπογραμμιζόταν ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών Κουρτς και Μακρόν θα ήταν οι κοινές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και του πολιτικού Ισλάμ.

Συγκεκριμένα επρόκειτο να συζητηθούν ο χειρισμός των αποκαλούμενων “Foreign Terrorist Fighters”, η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, ενώ επρόκειτο να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Βιέννης, την περασμένη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου.

Πέρα από τα μηνύματά του συμπαράστασης προς την αυστριακή πολιτειακή ηγεσία, ο Γάλλος πρόεδρος είχε επισκεφθεί προχθές προσωπικά την πρεσβεία της Αυστρίας στο Παρίσι και είχε υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

ViaDiplomacy Newsroom