Αναβάλλει τις γεωτρήσεις στην Κύπρο για 12 μήνες η Exxon Mobil

Η Exxon Mobil παραμένει όμως προσηλωμένη στην Κύπρο τονίζει ο Υπ. Ενέργειας. Η Exxon Mobil σε εσωτερική ενημέρωση των στελεχών της εταιρείας ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αναβάλει, τις έρευνες τον προγραμματισμό των κατασκευαστικών έργων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της real.gr, ο λόγος είναι ότι η Exxon Mobilμειώνει τις διεθνείς τις επενδύσεις ούτως ώστε να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας στο real.gr επιβεβαίωσε την είδηση, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ίδιος έλαβε επιστολή από την εν λόγω εταιρεία, ενημερώνοντας τον για τις προθέσεις της.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στην real.gr: «Μας ειδοποίησαν (η Exxon Mobil ) πριν μερικές ημέρες ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε ότι αφορά και την πανδημία  και την  κατάσταση στις διεθνείς αγορές ότι από την μια είναι αναγκασμένοι να αναβάλλουν την γεώτρηση για 12 μήνες  από την άλλη όμως το ευχάριστο είναι ότι παραμένουν προσηλωμένοι στην Κύπρο».

O Yπουργός απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, ανέφερε πως θα υπάρξει καθυστέρηση και στον EastMed, αλλά και στα γενικότερα ενεργειακά σχέδια στην περιοχή, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως ο κορωνοϊός θα επηρεάσει και το υπόλοιπο πρόγραμμα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ που έχουν αναλάβει οι ευρωπαϊκές εταιρείες ΕΝΙ και TOTAL.

ViaDiplomacy Newsroom