Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία πια είναι ένα κράτος ταραξίας

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία πια είναι ένα κράτος ταραξίας», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις παράνομες τουρκικές εξαγγελίες για τα Βαρώσια.

«Κράτος ταραξίας είναι αυτό που παραβιάζει μονομερώς τη διεθνή νομιμότητα και στη συνέχεια μιλά με τους χειρότερους όρους για όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις δυνάμεις που ανήκουν στις χώρες εκείνες οι οποίες ζητούν Διεθνές Δικαίο και ειρηνική διευθέτηση των διαφορών. Η Τουρκία συμπεριφέρεται πια ανοικτά ως κράτος ταραξίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος. 

Ειδικότερα, επισήμανε πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν εξήγαγε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών και το μορατόριουμ σε ό,τι αφορά τους τόνους και τις θάλασσες και προσέθεσε ότι από την άλλη πλευρά όμως, από την επομένη της συναντήσεως του με τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, τον Ιούνιο και μέχρι σήμερα, κλιμακώνει τις διπλωματικές, πολιτικές του ενέργειες σε ό,τι αφορά τα θέματα Ελλάδας και Τουρκίας κατά την άποψη του. «Και κατά δεύτερο λόγο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, μιλά πια ανοιχτά για διχοτόμηση. Μιλά πια ανοιχτά για τη διχοτόμηση την οποία έχουν καταδικάσει όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ» σημείωσε περαιτέρω. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε, όπως κάθε φορά, η συζήτηση ήταν αφενός ειλικρινής και αφετέρου κάλυψε όλα τα θέματα. 

Σημειώνεται πως η ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, από τον υπουργό Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 29 Ιουλίου, πλην του εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

ViaDiplomacy Newsroom