Άνδρες του FSA εκδίωξαν απο την πόλη Al Rai 24 Αμερικανούς Καταδρομείς

Άνδρες των ομάδων του FSA που συμμετέχουν στην επιχείρηση Euphrates Shield του Τουρκικού Στρατού στην βόρεια Συρία διαπληκτίστηκαν στην συριακή πόλη Al-Rai και ανάγκασαν σε αποχώρηση 24 άνδρες των Αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.

Οι Αμερικανοί αφού διέσχισαν τα σύνορα από την Τουρκία στην Συρία κατευθύνθηκαν προς την πόλη Al-Rai για να συνδράμουν στις πολεμικές επιχειρήσεις των δυνάμεων των Τούρκων και του FSA κατά του ISIS στην εν λόγω περιοχή.

Μόλις οι Αμερικανοί εισήλθαν στην πόλη η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Τούρκων οι άνδρες του FSA άρχισαν να διαπληκτίζονται με τους Αμερικανούς καταδρομείς οι οποίοι επέβαιναν σε εξοπλισμένα ημιφορτηγά.

Μετά από λίγη ώρα έντονων διαπληκτισμών οι Αμερικανοί φέρεται να επέλεξαν να αποχωρήσουν από την πόλη ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση.

Σύμφωνα πάντως με το CNN Turk οι Αμερικανοί συμμετείχαν αργότερα στις επιχειρήσεις του Τουρκικού Στρατού κατά των Ισλαμιστών στην περιοχή Al Rai Azaz.

Ένας από τους λόγους που οι άνδρες του FSA δεν φαίνεται να εκτιμούν την άμεση βοήθεια των Αμερικανών στις επιχειρήσεις κατά των Ισλαμιστών είναι το γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες τουλάχιστον 400 Αμερικανοί καταδρομείς συμμετέχουν στην εκπαίδευση και στις πολεμικές επιχειρήσεις των κουρδικών δυνάμεων YPG και των διεθνοτικών δυνάμεων SDF στα κουρδικά Καντόνια της βόρειας Συρίας κατά του ISIS.

Εκτιμάται ότι η διπλή αυτή στάση των ΗΠΑ δηλ η παράλληλη υποστήριξη των Κούρδων και της Συριακής Αντιπολίτευσης προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στα χαμηλότερα επίπεδα της στρατιωτικής δύναμης του FSA με την ανοχή αν όχι την σιωπηλή υποστήριξη των Τούρκων οι οποίοι με μεγάλη χαρά θα ήθελαν να δώσουν στους Αμερικανούς Καταδρομείς ένα καλό μάθημα για το ποιος πραγματικά ελέγχει την κατάσταση στην Βόρεια Συρία

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.